Posicionamiento del SPC en relació a la campaya «No vull pagar»

Tal i com indica l’article 11 de la Llei de la Policia de Catalunya-Mossos d’Esquadra, els seus membres, en el compliment de llurs funcions, ha d’observar absoluta neutralitat política i imparcialitat i han d’oposar-se a qualsevol acte de corrupció.

En relació a la campanya “novullpagar”, des del Sindicat de Policies de Catalunya volem recordar que no pagar el peatge no infringeix el reglament de circulació. No hi ha cap senyal al codi de la circulació que obligui els conductors a pagar un peatge, sinó que es tracta d’un incompliment contractual entre l’usuari i la concessionària de l’autopista.

L’únic senyal legislat és el R-200, de prohibició de passar sense parar. L’obligatorietat és de parar, no d’abonar el peatge. Per tant, en cap cas s’infringeix el codi de circulació. I si no hi ha cap norma en el Reglament General de Circulació que digui que no pagar el peatge sigui una infracció, els moss@s no poden denunciar com a infracció de trànsit un fet que no és sancionable.

També advertim que si alguna persona intenta aturar el vehicle i usuari de la via que es negui a pagar el peatge, impedint-lo continuar circulant lliurement, fins i tot es podria incórrer en un delicte de detenció il·legal o de coaccions per part de les persones que coartin la llibertat dels ciutadans i n’impedeixin la seva lliure circulació. Per això, us recordem que, d’acord amb la Llei de Policia, l’obediència deguda no pot emparar ordres que comportin l’execució d’actes que constitueixin manifestament delicte o que siguin contraris a la Constitució o a les lleis.

Fuente: Sindicat de Policies de Catalunya

Autor: Otros
Noticias variadas de fuentes diversas, relacionadas con tráfico o seguridad vial, se cita enlace a noticia original.

1 idea en “Posicionamiento del SPC en relació a la campaya «No vull pagar»

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *