Posicionamiento del SPC en relació a la campaya «No vull pagar»

Tal i com indica l’article 11 de la Llei de la Policia de Catalunya-Mossos d’Esquadra, els seus membres, en el compliment de llurs funcions, ha d’observar absoluta neutralitat política i imparcialitat i han d’oposar-se a qualsevol acte de corrupció.

En relació a la campanya “novullpagar”, des del Sindicat de Policies de Catalunya volem recordar que no pagar el peatge no infringeix el reglament de circulació. No hi ha cap senyal al codi de la circulació que obligui els conductors a pagar un peatge, sinó que es tracta d’un incompliment contractual entre l’usuari i la concessionària de l’autopista.

L’únic senyal legislat és el R-200, de prohibició de passar sense parar. L’obligatorietat és de parar, no d’abonar el peatge. Per tant, en cap cas s’infringeix el codi de circulació. I si no hi ha cap norma en el Reglament General de Circulació que digui que no pagar el peatge sigui una infracció, els moss@s no poden denunciar com a infracció de trànsit un fet que no és sancionable.

També advertim que si alguna persona intenta aturar el vehicle i usuari de la via que es negui a pagar el peatge, impedint-lo continuar circulant lliurement, fins i tot es podria incórrer en un delicte de detenció il·legal o de coaccions per part de les persones que coartin la llibertat dels ciutadans i n’impedeixin la seva lliure circulació. Per això, us recordem que, d’acord amb la Llei de Policia, l’obediència deguda no pot emparar ordres que comportin l’execució d’actes que constitueixin manifestament delicte o que siguin contraris a la Constitució o a les lleis.

Fuente: Sindicat de Policies de Catalunya

World Community Grid Signature Ranking

Un comentario en “Posicionamiento del SPC en relació a la campaya «No vull pagar»

  1. cullons,que no me entero,que no se catalan 😯

Los comentarios son moderados. No se permitiran comentarios que no esten dentro de la normativa de comentarios.

Como resumen general no se permite offtopic, spam, malos modos, mentiras, troleos, difamaciones o faltas de respeto.

Si es la primera vez que escribes te recomendamos que te leas las normativa para que tengas claro que se permite y que nó, aunque el resumen es claro, educación, respeto, buenos modos y sentido común. No es necesario que nos dejes tu nombre y apellidos, como mucho tu nombre o bien un álias. El email no se muestra publicamente, no es necesario tampoco que nos dejes un email real a no ser que esperes una respuesta por privado. Los datos que nos puedas dejar no se utilizan para nada mas que para que Wordpress muestre el comentario o bien para responder por privado si lo has solicitado.

Al comentar se instala una cookie a efectos de recordar al visitante.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

Ayuda

AntiRadares.Net (2006-2022), tiene el honor de estar basado en WordPress
Pagina generada con 142 peticiones en 1,6 segundos
Dedicado a ACP (1937-2014), siempre te quise y nunca te olvidaré. DEP

Web basada en WordPress   Web soportada por PHP7   Web alojada en DirectNic   Certificado SSL por Comodo   Portalvasco.com soporta IPv6